شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی

بهترین استودیو تیزر سازی در ایران کدام است

به نظر شما یک تیم فیلمسازی از چه افرادی تشکیل می شود؟ شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی با هم چه تفاوتی دارند؟

عوامل فیلم سازی

شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی سوری سیما (فراتر از انتظار شما…)

هر فیلمی چه سینمایی یا فیلم کوتاه که قرار است تولید و در آخر اکران شود باید فرآیند خود را به خوبی طی کند. همه ما میدانیم که یک فیلم موفق باید توسط عوامل حرفه ای و توانمند با در نظر گرفتن جوانب علمی و تخصصی بررسی و در نهایت تولید شود، که در این مقاله ما قرار است به لیستی از عناوین پشت صحنه و وظایف آنها اشاره کنیم.

ایده ساخت فیلم و مراحل تولید آن

چگونه با یک شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی ارتباط بگیریم؟

شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی سوری سیما (فراتر از انتظار شما…)

از ایده تا پدیده…

خیلی وقت‌ها برای شما اتفاق افتاده که یک سناریویی یا داستانی چه بصورت اتفاقی و یا در تخیلات شما شکل می گیرد و به این فکر می کنید که چطور به ساختن این فیلم بپردازید شاید به این سوال که بهترین شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی در ایران کدام است؟ آیا عوامل تیم توانایی به تصویر کشیدن ایده شما را دارند؟ قطعاً پس از اینکه تیم فیلم سازی خود را انتخاب کردید و مراحل کار شروع شد، ابتدا باید ذهنیت خود را به یک سناریو و یا فیلمنامه تبدیل کنید.

پیش تولید فیلم

در این مرحله دو عامل، بیشترین اهمیت را دارند:

  • فیلمنامه ( سناریو )
  • تهیه کننده

“شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی سوری سیما مرکز تخصصی فیلم”


تولید فیلم

شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی شرکت فیلمسازی و تیزر تبلیغاتی

برای تولید فیلم در سینما به تعدادی از عوامل متخصص نیاز است؛ همانطور که می‌دانید در سینما برای کوچک‌ترین و جزئی‌ترین کار یک نیروی متخصص استخدام می‌شود.

عوامل تولد فیلم

عوامل صحنه

کلمه (عوامل صحنه) برای تیم فیلمسازی در “سینمای ایران رایج شده است

تهیه کننده

  • تهیه کننده (Producer) تهیه کننده هم می تواند یک شخص حقیقی باشد هم میتواند یک شرکت فیلم سازی . در واقع یک تهیه کننده ممکن است در حوزه فیلمسازی مانند کارگردانی و یا فیلمبرداری و هر حرفه مرتبط به تولید فیلم متخصص نباشد و صرفاً کار اصلی او به طور کلی فیلم سازی به معنای کلان باشد یعنی تشکیل عوامل برای تولید فیلم مانند کارگردان، برنامه ریز، گروه فیلمبرداری، گروه صدابرداری، صحنه، گریم، حمل و نقل و یا تیم تدارکات. پس تهیه کننده ممکن است یک شخص حقیقی نباشد گاهی وقت‌ها تهیه کننده یک شرکت فیلم سازی است و به همین دلیل تهیه کننده باید فردی توانمند در حوزه کلی فیلمسازی باشد و ارتباط بسیار خوبی هم با عوامل تولید فیلم  وهم با ارگان ها و سازمان های مرتبط جهت دریافت مجوزها و اِمکان فیلمبرداری در اماکن مهم و دولتی را بدست آورد.تهیه کننده اغلب مشاورین بسیار قوی در این حوزه برای خود انتخاب می‌کنند.
  • دستیار تهیه کننده (Production Assistant – PA) دستیار تهیه کننده هم می‌تواند یک مشاور خوب برای تهیه کننده باشد و هم می‌تواند به عنوان مسئول هماهنگی اجرای پروژه فیلمبرداری در لوکیشن‌های مختلف و برای رفع مشکلات و موانع تهیه فیلم در کنار تهیه کننده ایفای نقش کند.
  • مدیر تولید (Production Manager) مدیر تولید در واقع می‌تواند همه کاره گروه باشد، هزینه‌های مالی را بر عهده بگیرد و سعی بر کاهش هزینه‌های اضافه برای تولید فیلم داشته باشد. نقش مدیر تولید در انتخاب بازیگر، تعیین محل فیلمبرداری، خرید و یا اجاره تجهیزات و حتی اماکن فیلمبرداری بسیار حائز اهمیت است.
  • مجری طرح مجری طرح یک ناظر بر کیفیت و نحوه عملکرد تیم می‌باشد و برنامه زمانبندی تولید فیلم را با مشاوره برنامه ریز تیم تهیه و آن را در پروژه اعمال می‌کند ، او می‌بایست پیش بینی هر اتفاقی را بکند و سریعا برنامه جدیدی متناسب با شرایط به وجود آمده اتخاذ کند.
  • مدیر تدارکات (Set Decorator) مدیر تدارکات با در اختیار داشتن تعداد نیرو جهت ارائه خدمات به عوامل تولید از جمله بکارگیری ناوگان حمل و نقل برای تیم صحنه، تهیه غذا و همچنین تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز تیم فیلم سازی مدیریت می‌کند.

گروه نویسندگان

  • نویسنده طرح(Design author) در واقع ایده پرداز اصلی فیلم نویسنده طرح است و ایده اصلی متعلق به اوست، معمولاً نویسنده طرح ، نوشتن فیلمنامه را هم بر عهده می گیرد و در غیر این صورت او به عنوان نویسنده طرح نام برده می‌شود و فیلمنامه نویس شخصی دیگر است.
  • فیلمنامه نویس یا سناریست ( screenwriter ) یا ( scenarist ) ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که یک فیلمنامه چه تفاوتی با داستان یا قصه فیلم دارد؛ در واقع کار اصلی فیلمنامه نویس مشخص کردن رابطه بین فیلم و داستان به صورت جز به جز است، به طوری که فیلمنامه نویس باید به زاویه دوربین و حتی عمق میدان دید دوربین اشاره داشته باشد، فیلمنامه نویس کسی است که جزئیات فیلم را مانند لوکیشن وضعیت آب و هوای و یا روز و شب بودن صحنه فیلم را مشخص و در فیلمنامه به آن اشاره می‌کند.
  • بازنویسی کننده(rewrite) هرگاه کارگردان یا تهیه کننده و یا سرمایه‌گذار فیلم بخواهد تغییراتی در فیلمنامه ایجاد کند اینجاست که بازنویسی کننده دست به کار می‌شود و فیلمنامه را طبق در خواسته آنها آن را بصورت اصولی تغییر می دهد. در واقع بازنویس کننده فیلمنامه ویرایش گر نهایی فیلمنامه است.

گروه کارگردانی

  • کارگردان( Director ) کارگردان فیلم در واقع حکم رهبر یک ارکست را دارد، هدایت تمام گروه‌ها اعم از فیلمبرداری، گریم، بازیگران، صحنه، صدا، تدوین، و اسپشیال افکت یا (جلوه‌های ویژه) را بر عهده می‌گیرد، کارگردان فیلم این اختیار را دارد در فیلمنامه اصلی تغییرات ایجاد کند. کارگردان یک دستیار دارد به عنوان دستیار اول که معمولا برنامه ریز پروژه هم می باشد. او علاوه بر دستیار اول دستیار دوم و سوم هم لازم دارد و تعداد دستیاران بستگی به حجم پروژه دارد.
  • دستیار کارگردان ( Assistant Director ) دستیار کارگردان وظیفه دارد عوامل صحنه مانند گروه فیلمبرداری،صدا، صحنه، بازیگران و غیره را با یکدیگر هماهنگ و به صحنه فیلم نظم دهد، گاهی وقت ها نیاز است هنگام تمرین بازیگران صحنه فیلمبرداری را سکوت داد و در برخی موارد صحنه را خالی از عوامل فیلمبرداری خالی کرد. دستیار کارگردان در صحنه فیلمبرداری جانمایی هنروران(سیاهی لشکر) و حتی زمان حرکت دادن به آنها را بکگراند تصویر مشخص می‌کند.
  • برنامه‌ریز (Programmer) گاهی وقت‌ها نیاز به حضور همه عوامل در صحنه نیست، از جمله بازیگرانی که ممکن است این موضوع یک یا چند روز کاری طول بکشد. و در واقع وظیفه برنامه ریز پروژه هماهنگی حضور تیم‌های صحنه، بازیگر و حتی جلوه‌های ویژه می باشد. برنامه ریز با نوشتن برگه آفیش و ارسال برای مدیران مختلف گروه فیلمسازی(تصویر ، صدا ، گریم ، صحنه و …) آنها را از برانامه کاری روز های آینده مطلع می کند. جالب است بدانید که کارگردان گروه گاهاً از برنامه‌ریزی روزهای آینده کاری تیم فیلم سازی اطلاعی ندارد و دستیار برنامه ریز به صورت روزانه کارگردان را از برنامه موجود مطلع می‌نماید.
  • منشی صحنه ( Continuity Person ) یا ( Script Supervisor ) ضبط یک پلان برخی اوقات ممکن است چندین بار تکرار شود و هر بار بازیگران یک کنش و واکنش دیگر نسبت به پلان قبل نشان دهند، وظیفه منشی صحنه کنترل این موضوع در صحنه فیلم است. به عنوان مثال در یک پلان بازیگر تلفنش زنگ می‌خورد و او برای پاسخ دادن از دست راست خود استفاده می‌کند، در پلان بعدی که تکرار می‌شود ممکن است با دست چپ خود تلفن را جواب دهد ، در برخی موارد مشاهده شده بازیگر تلفن خود را برعکس گرفته و منشی صحنه متوجه موضوع نشده و دقت به این مسئله از وظایف یک منشی صحنه است. منشی صحنه یک فرم به نام برگه منشی صحنه در اختیار دارد و نکات مهم هر پلان را بصورت جداگانه در آن یاداشت می کند(شماره فایل صدا ، شماره فایل تصویر ، تایم مفید پلان ،نکات ضروری کارگردان برای هر پلان که تدوینگر باید از آن اطلاع داشته باشد)

گروه بازیگران

  • مسئول انتخاب بازیگران(Responsible for casting) مسئول انتخاب بازیگر در واقع یک مشاور برای تهیه کننده و کارگردان است، گاهی وقت‌ها این فرد می‌تواند بدون حضور در پروژه وظیفه خود را انجام دهد.
  • بازیگر / هنرپیشه (Actor & Actress) همه ما با این صحنه مواجه شده‌ایم که برای دیدن یک پلان ناخودآگاه اشک از چشمانمان جاری شده در صورتی که می‌دانیم تمام این صحنه غیر واقعی و یک نقش آفرینی بیش نیست و در واقع فیلمی را که مشاهده می‌کنیم یک داستان غیر واقعی است که بر اساس نوشته‌های یک فیلمنامه نویس تهیه و توسط یک کارگردان و تیم فیلم سازی تولید شده، اما چه چیزی باعث شد که ما با مشاهده این پلان کنترل خود را از دست داده و در نهایت دچار غم و و ناراحتی شویم ، بله درست است این در واقع هنر یک بازیگر است او، یک نقش را بازی کرده که وجود واقعی ندارد. اما با تمرین و تلاش به این مهارت رسیده است که بتواند نقشی که هیچ گاه وجود نداشته را به خوبی بازی کند، یک بازیگر در لحظه می‌تواند بخندد، در لحظه می‌تواند غمگین و ناراحت شود؛ همه این مسائل بخشی از نقش یک بازیگر است، او باید مهارت حفظ دیالوگ‌های خود را با توجه به حجم آن داشته باشد، بازیگر باید بتواند در هر شرایط محیطی و آب و هوایی نقش بازی کند، گاهی وقت‌ها در گرما و گاهی وقت‌ها در چله زمستان وسط آب دریا
  • بازیگردان (actor) بازیگردان در گروه کارگردانی مسئولیت بازیگران را بر عهده دارد ، او در یک پروژه فیلمبرداری مسئول تفهیم نقش بازیگر به اوست و با بازیگران در خصوص نقششان تمرین می‌کند، بازیگردان آنها را برای بازی نهایی خود در جلوی دوربین آماده می‌کند،  در برخی موارد کارگردان این نقش را بر عهده می‌گیرد ، اما در پروژه‌های بزرگتر این مسئولیت بر عهده فرد دیگری  قرار می‌گیرد.
  • بازیگران نقش اصلی(main actor) هر فیلم حول محور یک کاراکتر اصلی تولید می‌شود، این کاراکتر ممکن است نقش چند نفر را برعهده بگیرد. و در موارد دیگری از چند شخصیت مهم استفاده می شود یعنی یک فیلم دارای چند نقش اصلی است. در واقع کسی که نقش برتر فیلم را بر عهده می‌گیرد به عنوان بازیگر نقش اصلی شناخته می‌شود.
  • بازیگران نقش جزئی(Minor actor) بازیگر نقش جزئی در واقع دیالوگ چندانی در فیلم ندارد ، او ممکن است نقش یک فروشنده فروشگاه را بازی کند و فقط به اندازه یک قیمت دادن به مشتری دیالوگ داشته باشد، اما گاهی ممکن است در اکثر پلان‌های فیلم حضور داشته باشد. بازیگر نقش جز در واقع با داشتن دیالوگ صف خود را از صف هنروران و سیاهی لشکرها جدا می‌کند.
  • مسئول هنرورها (Responsible artur) همانطور که از اسمش پیداست این شخس مسئولیت حضور هنروران و سیاهی لشکر‌ها را در صحنه فیلمبرداری بر عهده دارد، معمولاً این افراد به صورت خصوصی دفتر کار مختص به خود دارند و فقط در روزهایی که گروه فیلمسازی نیاز به هنرور یا سیاهی لشکر دارند با هماهنگی قبلی در صحنه فیلمبرداری حاضر می‌شوند، در غیر این صورت نیازی به حضور مسئول هنرورها در صحنه فیلم نیست.
  • سیاهی لشگر یا هنرور (Artur) سیاهی لشکر یا هنرور به افرادی گفته می‌شود که در فیلم یک نقش غیر اصلی دارند آنها عمدتاً دیالوگ در فیلم نمی‌گویند و به صورت روزانه دستمزد می‌گیرند از آنها معمولاً در تیتراژ فیلم نامی برده نمی‌شود .

بهترین شرکت فیلم سازی در کرج

گروه صحنه و لباس

  • مدیر صحنه (Production Designer) مدیر صحنه کسی است که در زمان پیش تولید طبق فیلمنامه موجود و بر اساس آن لوازم و وسایل مورد نیاز صحنه‌ را از تیم تولید درخواست می‌کند. او تمام مراحل آماده شدن صحنه و لباس را تحت کنترل دارد و اطلاعات مهم و ضروری را در اختیار همکارانش قرار می‌دهد.
  • طراح صحنه (Set Designer) امروزه در دنیا طراحی و دیزاین محیط اهمیت بسیاری پیدا کرده، همانطور که می‌دانید یک وسیله اضافی در صحنه ممکن است ذهن مخاطب را از اصل فیلم دور کند و گاهی اوقات زیرکی کارگردان و طراح صحنه بر خلاف این عمل است، چرا که ممکن است در صحنه یک وسیله اضافه شود تا ذهن مخاطب را به سمت خود درگیر کند، این کار می‌تواند یک تبلیغ از محصولی باشد، طراح صحنه مسئول تمامی موارد موجود در صحنه است.
  • طراح دکور یا سازنده دکور یا دکوراتور (Set Decorator) تا بحال فیلم حضرت یوسف را دیده‌اید؟ آیا به این فکر کرده‌اید که وسایل صحنه و دکورهای آن چگونه ساخته شده است؟ قطعا اگر قرار باشد که تمامی دکورهای موجود در صحنه به صورت واقعی تهیه شود ممکن است هزینه‌های بسیار سنگینی به فیلم تحمیل کند. طراح دکور یا سازنده دکور یا به اصطلاح دکوراتور در صحنه فیلمسازی می‌تواند بخش عظیمی از دکورهای یک صحنه را به صورت سازه‌های سبک و پیش ساخته با هزینه‌های بسیار کم طراحی و تولید کند. مثال در فیلم حضرت یوسف، ستون ها و مجسمه های سنگی از جنس فایبرگلاس طراحی و تولید شد که نسبت به جنس واقعی سنگ بسیار مرقوم به صرفه تر بود.
  • طراح لباس یا جامه دار (Costume Designer) طراح لباس فردی است که با توجه به ویژگی‌های فیلم لباس بازیگر را طراحی و انتخاب می‌کند. او تمام جوانب کار را در نظر می‌گیرد، برای مثال اگر فیلم در فصل زمستان تولید می‌شود باید در نظر داشته باشد که بازیگر نیاز به لباس گرم دارد، پس بهتر است طراحی لباس را طوری انجام دهد که مخاطب به هوای سرد در فیلم پی ببرد. مخاطب ممکن است در یک پلان آفتابی و در یک روز معمولی تصویر را مشاهده کند و پی به سرد و گرم بودن هوا نبرد، آنجاست که طراح لباس برای به تصویر کشیدن هوای سرد از لباس گرم برای بازیگر استفاده کند

گروه چهره پردازی 

  • طراح چهره پرداز یا طراح گریم (Make-up Artist) طراح چهره پرداز یا طراح گریم نقش بسیار مهمی در یک فیلم دارد، او باید با توجه به ویژگی‌های نقش بازیگر و همچنین سن و سال آن و نقشی که قرار است بازی کند چهره اش را طراحی و بر روی صورتش گریم کند طراح گریم باید به کار عوامل تیم خود نظارت داشته باشد.
  • چهره پرداز یا گریمور (makeup) چهره پرداز یا گریمور مطابق با طراحی که طراح گریم برای بازیگر انتخاب نموده عمل می کند. گاهی وقت‌ها گریم فقط مختص به صورت نیست و ممکن است دیگر اعضای بدن را در بر بگیرد.
  • مو آرا ( Hairdresser ) مو آرا شغلی شبیه شغل گریمور دارد و طرح مویی که طراح گریم برای بازیگر در نظر گرفته را اجرا می‌کند

گروه فیلمبرداری

  • مدیر فیلمبرداری ( Director of Photography ) گروه فیلمبرداری مهمترین گروه در یک تیم فیلمسازی به شمار می آید و رهبری این گروه بر عهده مدیر فیلمبرداری است.
  • فیلمبردار ( Cameraman) یا ( Camera Operator ) فیلمبردار در واقع تحت نظارت مدیر فیلمبرداری در پشت دوربین مشغول به کار است و اغلب در سینمای ایران مدیر فیلمبرداری همان فیلمبردار است.
  • دستیار فیلمبردار (Camera Assistant) در یک تیم فیلمبرداری ممکن است چند دستیار به عناوین مختلف وجود داشته باشد که تحت نظارت مدیر فیلمبرداری مشغول به کار هستند.
  • نورپرداز (Gaffer) هر چیزی که مشاهده و در واقع به تصویر کشیده می شود عامل بازتاب نور است و اگر نور در صحنه وجود نداشته باشد قطعاً هیچ چیزی قابل مشاهده نیست. پس نورپردازی در صحنه اهمیت بسیاری دارد و شخصی که این شغل را در صحنه فیلمبرداری انجام می‌دهد به عنوان نورپرداز شناخته می‌شود.
  • دستیار نورپرداز ( Best boy – Electrical ) تمام کارهای عملی  در گروه نورپردازی توسط دستیار نورپرداز انجام می شود.
  • مسئول فنی(Technical Assistant) مسئول فنی در تیم فیلمبرداری ایفای شغل می کند و همانطور که از اسمش پیداست مسائل فنی کار را مورد بررسی و تعمیر قرار میدهد، لازم به ذکر است با توجه به هزینه های سنگین فیلمسازی در  صورتی که یه مشکل فنی در کار به وجود بیاید که عمدتا مسائل برقی به شمار می ایند، ضرورت وجود دستیار فنی مشخص می شود ،ممکن است تا حضور فنی کاری خصوصی در صحنه زمان زیادی از دست برود.
  • مسئول سینمبیل یا خودروی وسایل فیلمبرداری( Responsible for Cinembil) هر تیم فیلمبرداری برای حمل و نقل وسایل و تجهیزات خود به یک خودرو نیازمند است. به کسی که مسئولیت نظم تجهیزات در این خودرو و همچنین آمارگیری پس از پایان هر روز فیلمبرداری را بر عهده دارد مسئول سینموبیل یا خودروی وسایل فیلمبرداری می‌گویند. این شخص اصولاً به عنوان دستیار فیلمبردار در صحنه فیلمبرداری نیز ایفای نقش می‌کند.
  • تراولینگمن یا مسئول پلان های حرکتی(Travellingman) شاید تا به حال به این موضوع دقت نکرده باشید که وقتی یک فیلم را می بینید متوجه حرکت دوربین نشده باشید چرا که هنر یک تراولینگمن یا مسئول پلان های حرکتی این است که حرکت دوربین برای مخاطب احساس نشود در واقع این شغل یک مهارت ساده‌ای نیست و نیاز به تجربه و تخصص زیادی دارد. در سینما ایران این افرادی به صورت تخصصی  به این شغل می پردازند.
  • فکوسمن یا مسئول کنترل فکوس لنز(focusman) امروزه بیشتر دوربین‌های موبایل به این موضوع نقطه وضوح و تاری بسیار اهمیت می‌دهند چرا که جلوه بصری بینظیری به تصویر می‌بخشد و در سینما این موضوع وضوح تصویر بسیار اهمیت دارد هم ازجلوه زیبایی شناسی و هم  از مفهوم هنری. به این موضوع عمق میدان دید یا فوکوس دوربین گفته می‌شود و این کار در دوربین‌های سینمایی به صورت دستی توسط یک اپراتور انجام می‌شود که به آن فکوسمن گفته می‌شود.
  • اوپراتور دوربین(Camera operator) با توجه به اینکه دوربین و تجهیزات مکمل آن در صحنه فیلمبرداری بسیار حائز اهمیت است از این رو فردی به عنوان اپراتور دوربین استخدام می‌شود. اپراتور دوربین وظیفه دارد دوربین را هنگام فیلمبرداری برای فیلمبردار آماده و پس از پایان فیلمبرداری آن را جمع آوری مراقبت‌های لازم را انجام دهد.

گروه صدا

  • صدا بردار ( Sound Designer ) هر صدایی زنده‌ای جدا از موسیقی که در زمینه فیلم شنید و تصویر آن در فیلم موجود است مانند دیالوگ یک بازیگر و یا بارش باران توسط صدابردار ضبط می‌شود.
  • دستیار صدا یا بوممن(boomman) دستیار صدابردار وظیفه نصب میکروفون‌های یقه‌ای برای بازیگران و یا نگه داشتن میکروفون به وسیله ابزاری به نام بوم را بر عهده دارد به این شخص بومن نیز گفته می‌شود.
  • آهنگ ساز ( Music Composer ) هر فیلم موسیقی مختص به خود را دارد و اصولاً این موسیقی‌ها را آهنگساز تولید
  • صداگذار(Voiceover) ممکن است در یک فیلم افکت‌های صوتی برای درک بهتر مفهوم فیلم لازم باشد که انجام این کار بر عهده صداگذار است

گروه تدوین

  • تدوین گر ( Film Editor ) تدوینگر کسی است که با اصول تدوین فیلم کاملاً آشنا می‌باشد و ارتباط بسیار خوبی با کارگردان و فیلمبردار پروژه دارد. تدوینگر صرفاً به کسی که با ابزار تدوین آشنا باشد گفته نمی‌شود بلکه باید مهارت استفاده از پلان‌ها و اصول تداوم را به خوبی بلد باشد.

  • دستیار تدوینگر(Assistant editor) دستیار تدوینگر مسئول تحویل و بایگانی فیلم های ضبط شده از عوامل تولید فیلم است. او پوشه‌بندی و دسته بندی فیلم‌ها براساس شماره سکانس های فیلم را انجام میده. بعضی از تدوین گرها مسئولیت راف کات در تدوین فیلم (به مرحله‌ای گفته می‌شود که اضافات پلان‌ها حذف می‌شود و پلان‌ها برای مرحله نهایی یعنی فاین کات آماده می‌شود) را به دستیار تدوینگر محول می کنند.
  • تدوین گر صدا (Sound Editor) وظیفه اصلی تدوینگر صدا بررسی صدای ضبط شده توسط صدابردار در صحنه فیلم برداری است و باید موارد اضافی آن را حذف و در نهایت فایل صوتی را برای تدوینگر اصلی تحویل دهد. در فیلم‌های سینمایی ضبط صدا به صورت جداگانه از تصویر انجام می‌شود و در تدوین هردو لاین جدایی هستند که باید توسط تدوینگر با هم دیگر سینک (همگام سازی)شوند. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده است که چرا موقع فیلمبرداری دهانه کلاکت را جلوی دوربین به هم می کوبند البته بعداز اعلام صدا…دوربین… توسط کارگردان و قبل از حرکت دادن به بازیگر. جواب؛ لحظه برخورد دهانه کلاکت با هم نقطه ای برای همگام سازی لاین تصویر و صدا در تدوین است یعنی لحضه برخورد هم در صدای ضبط شده شنیده می شود و هم در تصویر دوربین دیده می شود.
  • تدوینگر جلوه های ویژه ( Special Effects Supervisor ) حتماً به جلوه‌های ویژه یک فیلم دقت کرده‌اید و مطمئناً برای شما هم این سوال پیش آمده که این جلوه‌ها کامپیوتری است و باید توسط یک تدوینگر مخصوص به این کار انجام شود؛ بله درست است، اصولاً جلوه‌های ویژه در تدوین فیلم توسط تدوینگر مخصوص به خود انجام می شود و به آن تدوینگر جلوه‌های ویژه گفته می‌شود.
  • روتوسکپ کار (rootscaper) گاهی اوقات در یک فیلم نیاز است بخشی از فیلم جدا یا چیزی به تصویر اضافه شود و نیاز به برش های متعدد داشته باشد. معنی اصلی روتوسکپی هنگامی که در فیلم های زنده به کار گرفته شد، خیلی زود دچار تغییر اساسی شد. آلفرد هیچکاک از این تکنیک برای یکی از شاهکارهای خود به نام پرندگان استفاده کرد تا صحنه هایی از حمله پرندگان را خلق کند. دیزنی همچنین از این نوع انیمیشن برای مری پاپینز استفاده کرد. روتوسکوپی برای حذف سیم ها از صحنه ضروری بود تا به نظر برسد قهرمان داستان مری پاپینز واقعاً در حال پرواز است. و این کار توسط روتوسکوپ کار با ابزار های کامپیوتری انجام می شود.
  • مسئول اصلاح رنگ و نور(Color and light modifier) اصلاح رنگ و نور در فیلم بسیار مهم است و یک مهارت تخصصی به شمار می‌آید. اصولا فیلمبرداری به صورت خام یا (RAW) ضبط می شود و باید در باکس تدوین اصلاح رنگ انجام بگیرد. مسئول اصلاح رنگ و نور باید بتواند با توجه به ساختار فیلم آن را به خوبی انجام دهد در برخی موارد ممکن است هنگام ضبط فیلم نور آن تغییر کرده باشد، مثلاً در یک پلان حرکتی خودرو قاعدتاً نور تغییر زیادی می‌کند پس در این مورد باید اصلاح رنگ نور انجام شود.

گروه بدلکاران

  • مسئول بدلکاران(Responsible for stuntmen) هماهنگی حضور تیم بدلکاران سر صحنه فیلمبرداری و انتخاب بدلکار متناسب با نقش بازیگر بر عهده ی مسئول بدلکاران می باشد.
  • بدلکار(stuntmen) بدلکار به شخصی گفته می‌شود که کارهای نمایشی خطرناک را در فیلم به جای بازیگر اصلی انجام می‌دهد این کار شامل پریدن از دیوار، هواپیما، تصادف خودرو با آدم،چپ کردن ماشین، آتش گرفتن بازیگر،  ورزش رزمی و غیره می‌باشد. البته اخیرا جلوهای ویژه کامپیوتری قادر به انجام این کار شده است.
استدیو فیلم سازی سوری سیما

گروه جلوه های ویژه

  • مدیر اسپشیال افکت(Special effects manager) جلوه‌های ویژه میدانی (Special Effects) در سینما به تصاویری گفته می‌شود که در هنگام ضبط فیلم، ساخت آن‌ها مشکل باشد(مانند بارش باران، انفجار یک سد آب،تیر اندازی و برخورد گلوله با بازیگر و غیره . این صحنه‌ها به صورت واقعی و رئال کار می‌شوند و همهٔ آن‌ها توسط بدلکاران، هنرمندان، فیلم‌برداران و تعدادی متخصصان مواد منفجره و ماکت‌سازی اجرا شده ومسئولیت این کار بر عهده مدیر اسپشیال افکت یا جلوه های ویژه می باشد جلوه‌های ویژه به دو دستهٔ جلوه‌های نوری و جلوه‌های مکانیکی تقسیم می‌شود.
  • دستیار اسپشیال افکت(Special effects assistant) با توجه به خطرناک بودن این موضوع که ممکن است مواد منفجره برای جلوه‌های ویژه حمل شود نیاز به یک دستیار متخصص برای این کار می‌باشد. همانطور که مطلع هستید در سریال معراجی‌ها به کارگردانی مسعود ده نمکی به دلیل بی‌احتیاطی دستیار جلوه‌های ویژه شش نفر از همکاران این پروژه سینمایی جان خود را از دست دادند.

گروه عکاسی

  • عکاس(photographer) هر پرژه سینمایی نیاز به عکاس برای بنر های تبلیغاتی و پوستر فیلم دارد. ممکن است در پروژه فیلمسازی یک عکاس مختص به صحنه و پشت صحنه فیلم باشد و یک عکاس در استودیو های مخصوص،به موضوع عکاسی رئال و استایل از بازیگر بپردازد.
  • روتوشکار(retoucher) تمام عکس‌هایی که عکاس در صحنه فیلمبرداری ثبت می کند توسط روتوش کار عکس ادیت می‌شود.

گروه فیلمبرداری پشت صحنه

  • فیلمبردار ( Cameraman) هر تهیه کننده و فیلم سازی برای تبلیغات خود از پشت صحنه و نحوه عملکرد آنها در فیلمسازی نیاز به یک فیلمبردار پشت صحنه دارد
  • تدوین گر ( Film Editor ) تمام فیلم‌های پشت صحنه‌ای که ضبط شده توسط تدوینگر ادیت و برای نمایش و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پس از تولید

پس از اینکه ساخت فیلم به پایان رسید و فیلم آماده نمایش شد، تهیه کننده باید برای پخش و نمایش آن و یا به اصطلاح برای عرضه فیلم دست به کار شود.

  1. پخش فیلم
  2. نمایش فیلم

یک نظر

  • coco گفت:

    مقاله جالبی بود

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *